Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
suomi suomi English English
1131270
Kirja:Estetiikan avaruus : miten ymmärtää estetiikka 2000-luvulla?:2018: Estetiikan avaruus : miten ymmärtää estetiikka 2000-luvulla?
Loading...
Tekijä: Naukkarinen, Ossi, kirjoittaja
Lisätekijä: Salokannel, Aleksi, kuvittaja
Lisätekijä: Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Hyllypaikka: 17.5 NAU
Aineistolaji: Kirja
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: Helsinki : Aalto-yliopisto, [2018] : Lahti : Aldus, 2018
ISBN: 978-952-60-7971-4 nidottu
Huomautus:
Sisältää bibliografisia viitteitä ja henkilöhakemiston
Johdanto: estetiikka tässä ja nyt -- 1. Ihmisyyden ytimessä -- Oma keho -- Toiminta, esineet ja digitaaliset ystävät -- Taide -- Kokonaisuus ja yksilöt -- Vanhan ja uuden liitto -- 2. Estetiikat, esteettisyys ja esteemit -- Ryväskäsite -- Esteemit -- Havainnot -- Sanat -- Tunteet -- 3. Estetiikat jatkumoilla -- 4. Akateeminen ja käytännön estetiikka -- Akateemiset muunnelmat -- Käytäntöjen estetiikat -- Seka- ja välimuodot -- Tietokantojen ja -verkkojen estetiikat -- Akateemisen datan tuolla puolen -- Analyysejä ilman koneita -- 5. Havaitseminen, tekeminen ja keskustelu -- Havaitseminen -- Tekeminen -- Puhuminen ja kirjoittaminen -- 6. Kenen estetiikat? -- Ihminen ja muut eläimet -- Koneet -- Muu elollinen ja eloton luonto -- Yhteenliittymät -- 7. Taide, taiteistuminen ja arki -- Taide -- Taiteistuminen -- Arjen estetiikka -- Ristiinkytkennät -- 8. Hyvä, tavallinen ja huono -- Kaunis ja ruma -- Tavallisen viehätys -- Vahvistaminen ja erittely -- 9. Minä, sinä, me ja he -- Yhteinen hyvä -- Maku -- Arviointi, mittaaminen ja erimielisyys -- 10. Tässä ja nyt - muualla ja muulloin -- Nyt vai aina? -- Tässä ja tänne -- Esteetikkojen jäljet tässä ja toisaalla
Kohde: Aikuiset
Sarja: Aalto-ARTS Books. ; Aalto-yliopiston julkaisusarja. Taide + muotoilu + arkkitehtuuri, ISSN: 1799-4837 ; 2018, 3.
Lisätietoja: 222 sivua : kuvitettu ; 21 cm ; nide
Hyllyssä: 1
Lainattu yhteensä: 2
Lainattu tänä vuonna: 2
Varauksia: 0
Kuvaus:
Johdanto: estetiikka tässä ja nyt -- 1. Ihmisyyden ytimessä -- Oma keho -- Toiminta, esineet ja digitaaliset ystävät -- Taide -- Kokonaisuus ja yksilöt -- Vanhan ja uuden liitto -- 2. Estetiikat, esteettisyys ja esteemit -- Ryväskäsite -- Esteemit -- Havainnot -- Sanat -- Tunteet -- 3. Estetiikat jatkumoilla -- 4. Akateeminen ja käytännön estetiikka -- Akateemiset muunnelmat -- Käytäntöjen estetiikat -- Seka- ja välimuodot -- Tietokantojen ja -verkkojen estetiikat -- Akateemisen datan tuolla puolen -- Analyysejä ilman koneita -- 5. Havaitseminen, tekeminen ja keskustelu -- Havaitseminen -- Tekeminen -- Puhuminen ja kirjoittaminen -- 6. Kenen estetiikat? -- Ihminen ja muut eläimet -- Koneet -- Muu elollinen ja eloton luonto -- Yhteenliittymät -- 7. Taide, taiteistuminen ja arki -- Taide -- Taiteistuminen -- Arjen estetiikka -- Ristiinkytkennät -- 8. Hyvä, tavallinen ja huono -- Kaunis ja ruma -- Tavallisen viehätys -- Vahvistaminen ja erittely -- 9. Minä, sinä, me ja he -- Yhteinen hyvä -- Maku -- Arviointi, mittaaminen ja erimielisyys -- 10. Tässä ja nyt - muualla ja muulloin -- Nyt vai aina? -- Tässä ja tänne -- Esteetikkojen jäljet tässä ja toisaalla.
Esteettisesti hyväksi koettu elinympäristö parantaa elämänlaatua, ja arvioimme maailmaa jatkuvasti tästä näkökulmasta. On tärkeää, miltä asiat näyttävät, kuulostavat ja tuntuvat. Ovatko ympärillämme olevat tavarat, maisemat, ihmiset, käyttöliittymät ja rakennukset kauniita, rumia, komeita tai tyylikkäitä? Arvioinnin lisäksi haluamme tehdä asioita niin, että ne ovat esteettisesti kiinnostavia. Kampaamme, sisustamme, pukeudumme, kiillotamme some-profiilejamme ja teemme taidetta esteettisistä syistä. Esteettiset arvot ohjaavat valintojamme ja päätöksiämme ostoksilla, ruokapöydässä, lomamatkoilla, äänestyskopeissa ja puolison valinnassa. Mutta mitä esteettisyys oikeastaan on? Missä ja miten sitä on? Onko jokaisen maku yhtä hyvä kuin kenen tahansa muun? Miten esteettisyys liittyy kauneuteen tai taiteeseen? Miten aikamme suuret ilmiöt, kuten digitaalisuus, muovaavat estetiikka? Estetiikan avaruus käsittelee esteettistä elämäämme 2000-luvulla ja esittelee vastausehdotuksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Yhtä oikeaa 2000-luvun estetiikkaa ei ole, vaan on kokonainen avaruus täynnä kilpailevia tulkintoja ja näkemyksiä, joiden ymmärtämiseen kirja antaa välineitä.

Saatavuus

Loading...
Arvioinnit Ole ensimmäinen, joka antaa arvioinnin.
Hae lisää tekijällä, asiasanalla