Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
suomi suomi English English
1166755
Kirja:Suomen suurin : Helsingin Sanomat 1889-2019:2019: Suomen suurin : Helsingin Sanomat 1889-2019
Loading...
Tekijä: Jensen-Eriksen, Niklas, kirjoittaja
Lisätekijä: Mainio, Aleksi, kirjoittaja
Lisätekijä: Hänninen, Reetta, kirjoittaja
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Hyllypaikka: 07.109 JEN
Aineistolaji: Kirja
Kategoria: Tietokirjallisuus
Kustantaja: Helsinki : Siltala, [2019] : Riika : Livonia Print : ©2019
ISBN: 978-952-234-603-2 sidottu
Huomautus:
Esipuhe -- Enigma -- Nuorsuomalainen -- Suvun ääni -- Kapitalisti -- Reportteri -- Naisten lehti -- Amerikkalainen -- Kulttuuriliberaali -- Suomettunut -- Demari -- Yhdeksänpäinen -- Digitaalinen
Lisätietoja: 475 sivua : kuvitettu 22 cm ; nide
Hyllyssä: 2
Lainattu yhteensä: 8
Lainattu tänä vuonna: 8
Varauksia: 0
Kuvaus:
Esipuhe -- Enigma -- Nuorsuomalainen -- Suvun ääni -- Kapitalisti -- Reportteri -- Naisten lehti -- Amerikkalainen -- Kulttuuriliberaali -- Suomettunut -- Demari -- Yhdeksänpäinen -- Digitaalinen.
Helsingin Sanomat oli mahtavimmillaan Suomen näkyvin ja äänekkäin. Lehti kolahti alas puolesta miljoonasta postiluukusta. HS oli Suomen suurin sanomalehtenä, uutislähteenä, ilmoitusvälineenä, mediayrityksenä ja kulttuurifoorumina. Helsingin Sanomat oli mahti, jonka kaikki tiesivät, mutta jota kukaan ei tuntenut. Aika ajoin lehti horjui uskossaan, mutta yleensä se puolusti voimalla tasavaltaa, demokratiaa, vapaamielisyyttä ja markkinataloutta. Valtalehti vaati avoimuutta muilta, mutta ei itseltään. Arkistot pysyivät kiinni ja tietoa annosteltiin varovaisesti. Mysteeri sai uusia tasoja – ja jopa valheille jäi tilaa. Erkkoja, yhtiötä ja lehteä ei tunnettu edes toimituksen sisällä. Suomen suurin kertoo nyt miksi lehdestä tuli suuri ja miten se valtaansa käytti vuosina 1889–2019. Teos tiivistää Helsingin yliopiston monivuotisen tutkimushankkeen tulokset.

Saatavuus

Loading...
Arvioinnit Ole ensimmäinen, joka antaa arvioinnin.